Bij Eriks Groenveld
telen we alle peen en kroten op een beproefde, duurzame manier.
Sander Eriks
Eriks Agri producten in cijfers
Gekoelde opslag (CO2)
ton
Bedrijfsruimte
Vierkante meter
Jaarlijkse verweking peen
ton
Jaarlijkse verwerking kroten
ton
Personele bezetting
medewerkers
Vers verwerkt
Na de oogst wassen we alle producten in onze wasmachines die helemaal zijn afgestemd op de verwerking van peen en kroten. Eenmaal gewassen, worden de wortels, bieten en pastinaken op maat gesorteerd. Bij winterpeen en pastinaak onderscheiden we de maten B, C en D. Bij de kroten leveren we in de maten modjo, A en B.
Klant is koning
Daarna maken we de producten klaar zoals de klant ze wil hebben aangeleverd: we koppen en punten de peen, en snijden ze in brokken van 6, 9 of 12 centimeter. Geschild? Kan ook. Met ons moderne, speciaal op peen en kroten toegespitste machinepark verwerken we alle producten precies zoals de klant het wil.
Het complete verwerkingsproces vindt plaats op ons bedrijf in Groenveld. Circa twintig mensen zijn dagelijks bezig met de verwerking van de producten in de wasstraat, bij de snijmachines of met het verpakken. Verpakken gaat in dozen, kratten, fusten of netten, per vijf, tien of twintig kilo, of in big bags van duizend kilo.
CO2-Koeling
De bewaarpeen wordt geoogst in het najaar en bewaren we in onze speciale opslagruimtes: CO2-gekoeld, dus milieuvriendelijk en uiterst duurzaam. Dat geldt ook voor de rode biet. De verwerking is specifiek afgestemd op de wensen en behoeften van onze klanten: alle producten leveren we kant-en-klaar af.
De restwarmte van de koeling gebruiken we voor de vloerverwarming. Zo hebben onze laaddocks ook vloerverwarming, wat zeker in de winter erg gewaardeerd wordt.