Bij Eriks Groenveld

telen we alle peen en kroten op een beproefde, duurzame manier.

En bovendien met een vaste ploeg mensen en onze eigen machines. Onze gewaskennis zit letterlijk diep geworteld: de vraag naar onze producten is de laatste jaren dan ook alleen maar toegenomen.
Sander Eriks
sander

Eriks teelt in cijfers

Areaal

0

hectare

Contracttelers

0

hectare

Soorten peen

0

oranje, geel & paars

Soorten kroten

0

rood

carrots, vegetables, vegetable garden-2289463.jpg

Wij staan in voor de kwaliteit van onze producten

Met de oranje, paarse, gele peen en de rode biet zijn we een bekende speler in de markt.

Teelt van peen

Bij Eriks Groenveld zaaien we alle peen zelf in – uiteraard met topzaad van Bejo uit Warmenhuizen. Een goed product vereist ook een goede, duurzame gewasbescherming tijdens het groeiproces. Onze teeltspecialisten beschikken over uitgebreide kennis van de verschillende methoden en middelen. De teelt wordt afgestemd op zand of klei en continu gemonitord tijdens het groeiproces. We werken ook met contracttelers van wie we weten dat ze op een goede manier telen en peen produceren die voldoet aan de eisen die wij én onze klanten aan goede peen stellen. CAV Agrotheek adviseert op het gebied van gewasbescherming en teeltadvies. 

Groots in peen en kroten

Eriks Groenveld levert alle soorten peen jaarrond.

Vanaf begin maart tot medio mei zaaien we in, we oogsten van eind juli tot half oktober. De eerste oogst wordt vers uitgeleverd, de latere oogst is bewaarpeen. Die koelen we in een speciale, milieuvriendelijke CO2-koeling en kunnen we zonder kwaliteitsverlies leveren tot eind juli van het jaar erop.

Scroll naar boven