Historie

Eriks Groenveld

heeft zich in de loop der jaren pas gespecialiseerd als producent van peen en kroten. In 1974 begon het als gemengd bedrijf met koeien en allerlei gewassen waaronder kool, peen, aardappel, ui, boerenkool en bleekselderij. Begin jaren negentig stapte het bedrijf in overleg met Vezet uit Warmenhuizen over op de teelt en verwerking van uitsluitend peen en kroten. Een slimme stap.

focus op groei

Want door zich exclusief te richten op winterpeen en bieten kon het bedrijf zich ook meer toeleggen op speciale wortel- en bietenrassen, exclusieve soorten en de uitgebreide verwerking ervan.

Het productieproces bij Eriks Groenveld is inmiddels volledig afgestemd op de teelt en verwerking van peen en kroten.

En de vraag naar die twee producten is sinds de overstap alleen maar gegroeid. Wie winterpeen zegt, zegt Eriks.

In de regio kent iedereen ‘de wortelboer uit Groenveld’. 

Tweede generatie

De tweede generatie verbond zich in 1996 aan het familiebedrijf en Sander Eriks staat sinds het pensioen van de oprichter in 2015 volledig aan het roer. Samen met zijn vrouw Rosita bestiert hij het familiebedrijf, dat nog steeds gevestigd is in Groenveld, het dorp waar het ruim veertig jaar geleden ook begon. 

Uitbreiding

In 2007 werd de capaciteit van Eriks Groenveld meer dan verdubbeld: er werd 4400 m2 bijgebouwd aan koelopslag en verwerkingsruimte. Het bedrijf teelt op totaal 70 hectare grond, waarvan zo’n 20 hectare bij contracttelers.
Scroll naar boven