Bij Eriks Groenveld

telen we alle peen en kroten op een beproefde, duurzame manier.

We verwerken ook alle producten zelf. Wassen, uitzoeken en sorteren doen we altijd. Koppen, punten, brokken in 6, 9 of 12 centimeter en schillen is optioneel. Dat doen we op verzoek van de klant; en hangt af van het soort product.​
Sander Eriks
sander

Eriks Agri producten in cijfers

Gekoelde opslag (CO2)

3000

ton

Bedrijfsruimte

3000

Vierkante meter

Jaarlijkse verweking peen

3000

ton

Jaarlijkse verwerking kroten

25

ton

Personele bezetting

0

medewerkers

Vers verwerkt

Na de oogst wassen we alle producten in onze wasmachines die helemaal zijn afgestemd op de verwerking van peen en kroten. Eenmaal gewassen, worden de wortels, bieten en pastinaken op maat gesorteerd. Bij winterpeen en pastinaak onderscheiden we de maten B, C en D. Bij de kroten leveren we in de maten modjo, A en B.

Klant is koning

Daarna maken we de producten klaar zoals de klant ze wil hebben aangeleverd: we koppen en punten de peen, en snijden ze in brokken van 6, 9 of 12 centimeter. Geschild? Kan ook. Met ons moderne, speciaal op peen en kroten toegespitste machinepark verwerken we alle producten precies zoals de klant het wil.

Het complete verwerkingsproces vindt plaats op ons bedrijf in Groenveld. Circa twintig mensen zijn dagelijks bezig met de verwerking van de producten in de wasstraat, bij de snijmachines of met het verpakken. Verpakken gaat in dozen, kratten, fusten of netten, per vijf, tien of twintig kilo, of in big bags van duizend kilo. 

CO2-Koeling

De bewaarpeen wordt geoogst in het najaar en bewaren we in onze speciale opslagruimtes: CO2-gekoeld, dus milieuvriendelijk en uiterst duurzaam. Dat geldt ook voor de rode biet. De verwerking is specifiek afgestemd op de wensen en behoeften van onze klanten: alle producten leveren we kant-en-klaar af. 

De restwarmte van de koeling gebruiken we voor de vloerverwarming. Zo hebben onze laaddocks ook vloerverwarming, wat zeker in de winter erg gewaardeerd wordt.

Scroll naar boven